2008: Nieuwe loods

OPENING NIEUWE LOODS
In de loop van de jaren zijn er bij Oude Ambachten heel wat antieke werk- en voertuigen verzameld. Deze zijn jarenlang opgeslagen in diverse oude schuren. Omdat deze echter ook steeds schaarser werden is zo langzamerhand de wens ontstaan om een eigen loods te bouwen.
Het kerkbestuur was bereid om hiervoor het “Paereweike” ter beschikking te stellen en architect Dhr. Moonen werd bereid gevonden om de bouwtekening te maken.
Maar toen begon het karwei pas echt: we moesten zorgen dat we de financiën bij elkaar kregen. Natuurlijk hadden we zelf wel een potje maar dat was niet voldoende en bovendien wilden we dat ook niet helemaal besteden aan de bouw van een nieuwe loods.
Er werd besloten om allerlei subsidies aan te vragen. In het begin ging dit erg moeizaam en konden we niet met de bouw van de loods starten. In de loop van 2008 begon het opeens goed te lopen en dankzij een mooie subsidie van de gemeente, sponsoring van diverse bedrijven en tot slot een fraaie gift uit het Sabic-fonds was er voldoende geld om met een gerust hart aan de bouw te beginnen.

Maar al dat geld was niet voldoende geweest als vele vrijwilligers niet kosteloos hadden meegewerkt; door al hun hulp hebben we de loods zelfs helemaal kunnen bekostigen uit het geld van de sponsoring en subsidies. Daarom waren deze vrijwilligers ook onze eregasten toen we de loods op zaterdag 30 augustus 2008 feestelijk geopend hebben.

Dat gebeurde door de oudste vrijwilliger Nöl Bovendeerd (toen 87 jaar) op een passende manier. Met de heggenschaar knipte hij het openingslint (een strotouw) door.

Alle subsidiënten, sponsoren en vrijwilligers nogmaals van harte dank.

 

Reacties zijn afgesloten.